top of page

OUR SERVICES

Zo ga ik te werk.

1) Uw project
 

U heeft een machine die aangestuurd moet worden door middel van een Programmeerbare Logische Controller. 

U zoekt expertise die oplossingen aandraagt en voor de implementatie kan zorgen. Ik kom daarvoor graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken. Op basis van uw wensen kan ik een voorstel doen wat betreft de toe te passen hardware en bijbehorende software applicatie.

 

3) Offerte
 

Als het functioneel en technisch ontwerp aan uw verwachtingen voldoet stel ik in een vervolgfase een offerte voor u op. Heeft u voorkeur voor een vaste prijs dan is dat geen probleem. In de offerte vindt u ook de te verwachten opleverdatum.

5) Implementatie

 

Daarna volgt de implementatie van de PLC-software. Visualisatie van het proces wordt steeds vaker toegepast in de machinebouw. Ook bij de kleinere projecten. Aanraakgevoelige schermen worden onder andere gebruikt om de status van de machine weer te geven en als interface tussen de gebruiker en de machine.

Ik heb veel ervaring met Beckhoff CX en SIMATIC S7-1200 micro-PLC's. Ik implementeer de software doorgaans in Structured Text en Structured Control Language.

2) Aan de slag

 

Ik ga voor u aan de slag. Gebruikmakend van een Cause & Effect diagram, User Story's, Control Philosophy of een I/O-tabel breng ik de gevraagde functionaliteit in kaart en vertaal dit naar een technisch ontwerp. Afhankelijk van de complexiteit kunnen er meerdere gesprekken volgen om tot een gedegen ontwerp te komen. Eenmaal gereed stuur ik u het ontwerp toe.

 

 

4) Planning
 

Als ik uw opdracht mag ontvangen stel ik een planning op. In de planning staan de milestones wanneer welke software modulen opgeleverd gaan worden. Afhankelijk van de grote van het project zullen er meerdere meetmomenten worden ingebouwd om te verifiëren of aan de specificaties voldaan wordt.

6) Standaardisatie

 

De software die ik schrijf voldoet aan de richtijnen zoals beschreven in de IEC 61131-3. Deze internationale norm voor programmeerbare logische controllers omschrijft op welke geharmoniseerde manier PLC's geprogrammeerd kunnen worden. Een van de vele voordelen is dat dit de onderhoudbaarheid ten goede komt. Alle software die ik voor u ontwikkel wordt uw eigendom en wordt gedocumenteerd opgeleverd. 

7) Inbedrijfname
 

In het bijzijn van betrokkenen voer ik een van te voren opgesteld en goedgekeurd testplan uit. Kleine defecten worden ter plekke gerepareerd en eventuele restpunten worden binnen een overeengekomen termijn opgelost. Bij complexere systemen is soms ook een training gewenst.

Dit kan ik in de Nederlandse, Duitse of Engelse taal verzorgen. Vindt de ingebruikname in het buitenland plaats of moet de software op locatie aangepast worden, dan is dat ook mogelijk. Afhankelijk van eventuele vereiste visums sta ik er om bekend dat ik op korte termijn inzetbaar ben.

8) Service
 

Nadat het systeem enige tijd in gebruik is geweest, kunnen er nog zaken naar voren komen die voor verbetering vatbaar zijn. Deze 'fine tuning' valt, tot op zekere hoogte, onder de service.

9) Investering
 

Hoge uurtarieven staan ontwikkelingen in de weg. Ondernemers lopen kansen mis of kunnen zich minder goed onderscheiden. RonTronx hanteert een aantrekkelijk uurtarief. Het gaat om het eindresultaat, de kwaliteit en het plezier in het werk om uw doel te realiseren. Ik neem ook projecten aan voor een vaste prijs.

Informeer naar de mogelijkheden voor uw project!

bottom of page